• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненци с акция в подкрепа на игуменката от Огняновския манастир
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Сестра Серафима с пенсията си от 140 лв поддържа манастира и дава сила, вяра и подкрепа на хората

  В началото на септември Мая Донева и семействоро й посещават Огняновския манастир и се запознават със сестра Серафима-нея няма как да я опишеш трябва да я срещнеш, казва Мая. С пенсията си от 140 лв тя поддържа манастира и дава сила, вяра и подкрепа на хората от Огняново и региона.

  Сестра Серафима се грижи съвсем сама за манастира и мечтата й е с нея да има още две монахини, за да си споделят и духовната работа и работата в градината. Тя прави всичко възможно, за да събере средства за пристройка към манастира, в която да живее и служи достойно. В момента Серафима живее във фургон, без баня и питейна вода.

  Разказваме ви тази история защото на 12-ти Септември ще бъде организиран “Благотворителен обяд в помощ на сестра Серафима и Огняновския манастир”.

  Каним ви от 11:30 до 16 ч на един дълъг обяд и се надяваме да успеем да съберем дори малка част от средствата, които са нужни за да помогнем, казват отганизаторите.

  Желаещите да помогнат, могат да го направят по следните начини :

  • дарение на място в Огняновския манастир;
  • обаждане на Мая Донева 0879000563, която ще занесе лично даренията на 20-ти Септември.
  • дарение в дарителската кутия в Социалната чайна с надпис “За сестра Серафима и Огняновския манастир” до 18-ти Септември включително.

  Това събитие се организира от група приятели и с любезното съдействие на Социалната чайна, която през целия ден на 12-ти Септември се отказва от генерираните приходи в полза на сестра Серафима и Огняновския манастир.

  Повече информация може да намерите във фейсбук събитието –тук.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg