• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Съдят 56-годишен, заплашвал съседи с убийство
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Районната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския районен съд срещу 56-годишния Георги И. за отправени закани с убийство към съседско семейство, като едно от деянията по член 144, ал. 3 от НК е извършено като продължавано престъпление.

  Отношенията между подсъдимия Георги и съседите му се влошили заради възникнал спор за границите на имотите им в село Константиново. Подсъдимият видял, че съседът оформя градинка в пространството между оградата си и тротоара, издърпал чука от ръцете му и замахнал към главата му. Не го ударил, но захвърлил чука на земята със заканата „Ще ти разбия главата“.

  При друг случай съседите метели листата в двора си, когато 56-годишният Георги им извикал, че както си метат, така ще ги очисти. Заканата за убийство била чута от друга съседка.

  Отправените закани с убийство отключили хронична психотравма в семейството, каквото е заключението на съдебнопсихиатричната експертиза, назначена по делото. Разпитан в качеството си на обвиняем, 56-годишният подсъдим не се признал за виновен по повдигнатите му две обвинения по член 144, ал. 3 от НК. Според прокуратурата отегчаващите отговорността обстоятелства спрямо Георги И. е фактът, че двете престъпления срещу личността са извършени в съвкупност, като едното – и в условията на продължавано деяние. Смекчаващо отговорността обстоятелство е чистото съдебно минало на подсъдимия.

  Предстои делото срещу Георги И. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg