• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Деца от 7 града ще се включат в първия шахматен фестивал в СОК „Камчия“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Инициативата на община Аврен ще е в неделя от 11 часа

  На прага на новата учебна година – в неделя, 13 септември, община Аврен организира Първи шахматен фестивал в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Празникът на черно-белите фигури ще започне в 11:00 часа – на открито, на плажната алея край ресторант „Река-море-океан“.

  Специално за него ще пристигнат деца от 7 града в страната, които ще мерят уменията си в шахматен турнир. Най-младият от участниците в турнира е само на 7 години, а най-големите – на 12. Събитието обаче е отворено за всички почитатели на умния спорт, за които ще бъдат организирани открит урок по шахмат и сеанс на едновременна игра. Освен малките шахматисти, в тях – безплатно, могат да се включат всички желаещи, които пристигнат в „Камчия“ в неделния ден.

  Преподаватели в импровизираната класна стая под открито небе и главни участници в сеанса, които ще местят фигурите на повече от дузина дъски, са представители на един от най-големите шахматни клубове в страната – великотърновския „Асеневци“. Цвета Галунова е международен майстор за жени, многократна шампионка на България и европейска шампионка за момичета, а Даян Нинов – FIDE майстор и треньор, студентски шампион на България и председател на комисията по детско-юношески шах у нас.

  За победителите в детския турнир са предвидени купи, медали и парични награди. Отличия ще има и за всеки, постигнал победа или реми в сеанса на едновременна игра. Финалът на фестивала отново ще бъде на морския бряг, с парти на плажа.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg