• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Цвети Пиронкова: Мечтая за титла от Големия шлем
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Представянето на US Open e едно от най-добрите в кариерата ми, ако ме включат в основната схема на Roland Garros, ще играя и в Париж, призна родната тенисистка

  Оценявам представянето си на US Open като едно от най-добрите в моята кариера, заяви Цветана Пиронкова пред журналисти веднага след като кацна на родна земя. БГ Радио и D2 бяха организирали специално посрещане с песен за най-добрата ни тенисистка, за да й благодарят за радостта, която донесе на всички българи с победите си в откритото първенство на САЩ.

  Не взех от веднъж решението кога да се върна на корта трябваше ми доста време наистина, беше трудно решение, призна Цвети Пиронкова. “През първите две години, когато спрях с тениса, живях с мисълта, че може би няма да играя отново, но реших да не го обявявам, защото си мислех, че рано или късно играта ще започне да ми липсва и ще искам отново да се състезавам и отново да изпитвам тази невероятна емоция. И точно така се случи. Лека полека започнах да следя турнирите от календара и в един момент, в началото на тази година, бях взела твърдо решението да играя, започнах да тренирам. Обявих го няколко месеца по-късно, но тогава отложиха всички турнири заради пандемията. Това се превърна в плюс за мен, защото получих още време да се подготвя, тъй като действително имах нужда от още няколко месеца, които ми се отразиха добре”, разказа Цвети.

  “С появата на детето всичко се промени, това е нещо съвсем нормално и се променя към добро, разбира се… Фокусът се променя изцяло, осъзнаваш кои са важните неща и се научаваш да ги цениш. Тенисът със сигурност е едно от тях, но вече не е на първо място за мен. Това преместване на фокуса поне при мен е здравословно”, призна младата майка, която успя по най-добрия начин да се завърне на корта след прекъсването.

  Липсата на достатъчно време за подготовка и възстановяване е това, което ме кара да се колебая дали да участвам на Ролан Гарос,подчерта Цвети Пиронкова. “Тъй като трябва да започна от квалификациите, това означава, че имам на практика една седмица, в която да се възстановя и да се подготвя на съвсем различна настилка, което ми изглежда невъзможно и затова изчаквам да видя дали поради някакво стечение на обстоятелствата няма да вляза в основната схема. Тогава може би ще играя”, разкри най-добрата ни тенисистка.

  “Имам много мечти, разбира се… Най-голямата мечта на всеки един тенисист е титла от Големия шлем и аз мечтая за това”, завърши с усмивка Цветана Пиронкова.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg