• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  55 проверки за спазване на противоепидемичните мерки във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  274 пътници са пристигнали от Израел с отрицателен РСR тест

  За периода от 04 до 10 септември служители на отдел Държавен здравен контрол извършиха проверки на 55 обекта, във връзка със спазването на Заповедите на Министъра на здравеопазването и обявената с Решение на на Министерски съвет извънредна епидемична обстановка. Проверките са извършени в кухненски блокове към детски градини, училища, здравни кабинети към тях, ученически столове, складове за козметични продукти, магазини за козметика, хотели, открит плувен басейн, уелнес
  център, салони за красота, фитнес, лечебни заведения, медицински центрове и др.

  За отчетният период са издадени и връчени две предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки.

  Служители на отдел ДЗК осъществяват контрол на пътници на Летище Варна. За периода са пристигнали 4142 пътника. 274 пътници пристигащи от Израел са предоставили отрицателен РСR тест за COVID-19.

  През отчетния период са обработени: 2 жалби, 8 сигнала и 2 питания по електронна поща. 1 жалба и 8 сигнала са неоснователни, а 1 жалба е препратена до друга институция за предприемане на мерки по компетентност.

  От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 7 проверки, от тях 4 в аптеки, 1 в лечебно заведение за извънболнична помощ, 2 в лечебни заведения за болнична помощ. Няма наложени административни санкции.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg