• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  146 първокласници в Аксаково влизат в час на 15 септември
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Заради COVID-19 медицински лица посрещат учениците

  146 деца от община Аксаково ще влязат за първи път в класните стаи на 15-и септември. Единствените по-малки от тях ученици в общинските училища ще са 70 възпитаници на подготвителните групи в тях. В училищата на територията на общината – четири основни и две средни, общият брой на учениците през тази учебна година е 1522.

  В шестте общински детски градини ще бъдат обгрижвани общо 588 деца, 119 от които – в подготвителни групи.

   В началото на новата учебна 2020/2021 година, капацитетът на детските градини и училищата е достатъчен, за да бъдат обхванати всички деца и ученици, които живеят в град Аксаково и Общината, коментира кметът инж. Атанас Стоилов.

  Новата учебна година в Аксаково започва и в Центъра за подкрепа за личностно развитие с 20 групи за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата на децата в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

  Материално-техническата база на училищата и детски градини е в отлично състояние и отговаря на санитарно-хигиенните и противопожарни изисквания за организация на образователно-възпитателния процес. В детските градини и училищата на територията на Община Аксаково няма недостиг на персонал.

  В сила са заповеди на Кмета на Общината и на Директорите на детските и учебни заведения за спазване на  противоепидемичните мерки във връзка с обявената епидемична обстановка и предпазване от COVID 19.

  Децата и учениците сутрин се приемат от фелдшер и медицински сестри. В сградите на образователните институции не се допускат външни лица.  Ако това е наложително, то се случва при строго спазване на противоепидемичните мерки.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg