• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Задържат под стража наркоразпространител
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Престъплението обвиняемият извършил в изпитателния срок на условна присъда за същото деяние

  32-годишният Недялко П. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, наложена от състав на Варненския окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност за държане с цел разпространение и за разпространение на високорискови наркотични вещества на 13 септември вечерта, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

  32-годишният мъж заедно със свой познат се намирали пред варненско заведение, когато били забелязани от екип полицейски служители. При личен обиск у Недялко били намерени и иззети 2,19 г марихуана – чиста и примесена с тютюн, както и 24 дози амфетаминопроизводни с общо тегло 1, 66 г.

  Престъплението по член 354а, ал. 1 от НК обвиняемият извършил в изпитателния срок на условна присъда за същото деяние, която му била наложена на 15 април тази година от Варненския окръжен съд, който одобрил сключеното споразумение на Недялко П. с Окръжната прокуратура. Тогава обвиняемият се признал за виновен и приел да търпи наказание 1 година и 10 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, както и да плати 2500 лева глоба.

  Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Недялко П., подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg