• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ученици от ОУ „Христо Ботев“ отбелязаха Европейската седмица на мобилността
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Децата споделиха, че за предвижване много често използват велосипеди, ролери, скейтбордове, а в края на открития урок засадиха кипарис

  Варненското ОУ „Христо Ботев“ се включи в кампанията на Европейска седмица на мобилността, коята се провежда ежегодно в периода 16-22 септември. Тази година темата на ЕСМ е „Чиста мобилност за всички“, а мотото е „Избери как да се придвижиш“. В двора на училището, се проведе разяснителна кампания с ученици от пети и шести клас. Гости на събитието бяха нашите партньори от РИОСВ-Варна, Басейнова дирекция-Варна и представител на новата дирекция на Община Варна „Екология и опазване на околната среда“. Откритият урок премина много емоционално. Децата споделиха, че за предвижване много често използват велосипеди, ролери, скейтбордове и др. Показаха знания за замърсителите на въздуха, както и как може всеки един от нас да помогне за опазването му. Децата получиха подаръци от Басейнова дирекция и грамота за активно участие от дирекция „Екология и опазване на околната среда“, Община Варна.

  “Съпричастни към опазване на природата заедно завършихме мероприятието като засадихме кипарис”, разказа главният учител в ОУ “Христо Ботев” Росица Недева.

   

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg