• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  МОН няма намерение да затваря училища от средата на октомври
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Нямаме намерение да затваряме училищата от средата на октомври, но следим ситуацията. Стоим зад една присъствена година, ще бъдем на режим превключване.

  Това мнение изрази заместник-министърът на образованието Таня Михайлова в сутрешния блок на БиТиВи по повод новозаразените учители три дни от началото на учебната година.

  Тя се надява, че учебната година ще продължи присъствено. Излизането на дадена паралелка в обучение в електронна среда ще се осъществява от същите учители, които преди това са преподавали на децата. Заместващите учители винаги започват от там, където са стигнали преподавателите.

  Ако при един заразен ученик с коронавирус, цялата паралелка ще бъде поставена под карантина, подчерта Таня Михайлова. Дава се възможност и на студентите, които са последна година в обучението си или трети курс в педагогическа специалност, да се включат в класната стая.

  Тя увери, че всеки учител, който полага повече труд, ще бъде възнаграден. Трудно е, но мисля, че нашите деца са отговорни, вярвам и на нашите колеги, категорична бе Михайлова.

  Следим ситуацията, получаваме данни от РУО и късно снощи получихме информация за един заразен ученик от Бургас. Трябва да свикнем с вируса, това ще се случва, предупреди Михайлова и призова родителите да не пускат децата си да ходят болни на училище.

  Училището трябва да създаде условия за максимално безрискова безопасна среда и трябва да имаме адекватни действия, за да не се получават гнезда, настоя Михайлова.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg