• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Открити уроци за деца в Европейската седмица на мобилността
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  За поредна година Варна се включва в Европейската седмица на мобилността, която се провежда в периода от 16-ти до 22-ри септември. В тази връзка възпитаници на ОУ „Христо Ботев“ се включиха в активна дискусия, свързана с тазгодишното мото „Избери как да се придвижваш“. Събитието се организира от дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна и се провежда съвместно с представители на РИОСВ и Басейнова дирекция „Черноморски район“.

  Организиран бе открит урок, а учениците получиха чанти, шапки и значки. Предстоят открити уроци още в ЧДГ „Мечтатели“ и СУ „Димчо Дебелянов“.

  Част от инициативите във Варна са: фото-изложба „Моето семейство, моите приятели – пешеходци с усмивки, любители на безмоторни превозни средства – селфи снимка“. В нея могат да се включат всички варненци и гости на града, а най-добрите фотоси ще бъдат публикувани. Варненчета от детски градини и ясли могат да се включат в изложба на тема „Нарисувай своето превозно средство – велосипед, тротинетка, ролери, скейтборд или друго“.

  Повече информация тук.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg