• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Жена с болно сърце роди здраво момиченце в МБАЛ „Света Анна – Варна”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Д-р Милко Папазов е началник на родилното отделение в МБАЛ „Света Анна – Варна”

  Акушер-гинеколог, реаниматор и кардиолог участваха в операцията

  32-годишна жена от Шумен, която е претърпяла сериозна сърдечна операция в детството си, роди здраво и силно момиченце в МБАЛ „Света Анна – Варна”, след като специалистите в родния й град я пренасочиха по спешност към най-старото Родилно отделение в Източна България.

  „Рискът, който подобно сърдечно заболяване създава, е сериозен, тъй като има повишена опасност от тромбози и резки промени в кръвното налягане”, обясни началникът на Родилното отделение в МБАЛ „Света Анна – Варна” д-р Милко Папазов, който бе и ръководител на екипа, дал живот на малката Фелин.

  „Майката дойде при нас в 9-ия месец, реално в термин за раждане, след като колегите от Шумен и от СБАГАЛ – Варна бяха преценили, че в нашата болница, освен безспорния опит, имаме и най-добри условия за реанимация, ако възникне потребност. Направихме оглед, консулт и в екип с анестезиолога д-р Катя Митева и кардиолога д-р Димо Велески на 16-и септември направихме Цезарово сечение и на бял свят се появи живо и здраво момиченце с тегло 3480 грама”, разказа д-р Милко Папазов.

  „За мен беше огромен стрес новината, че не е безопасно да родя в Шумен и трябва да дойда във Варна, тъй като има опасност за мен и бебето. Екипът на д-р Папазов обаче ми вдъхна кураж и спокойствието, че всичко ще е наред. Така и стана – всичко мина идеално и вече имам моята дълго чакана дъщеря”, развълнувана сподели младата майка, чиято единствена грижа в момента е да дойде денят на изписването и заедно със съпруга й да приберат малката Фелин у дома.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg