• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Щатски миноносец е на неофициално посещение във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Командването и екипажът на кораба няма да слизат на брега поради извънредната епидемична обстановка

  От 18 до 20 септември 2020 година на неофициално посещение в гр. Варна е ескадреният миноносец „Рузвелт“ (USS ROOSEVELT) от състава на ВМС на САЩ. Командир на кораба е капитан II ранг Райън Кендал (CDR Ryan Kendall).

  Предвид извънредната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, командването и екипажа на кораба няма да слизат на брега.

  На 20 септември, след напускане на Пристанище Варна, ескадреният миноносец „Рузвелт“ съвместно с фрегата „Смели“ и корвета „Бодри“ от българските ВМС ще проведат учениe PASSEX.

  Ученията от типа PASSEX са учения с чуждестранни кораби, които се организират при техните визити в български пристанища или при преминаване в близост до бреговете на Република България, при изявено желание на страните.

  Целта на ученията е да се повиши оперативната съвместимост с военноморските единици на страни членки на НАТО, да се подобри взаимното разбирателство, оперативната съвместимост и повишаване подготовката на екипажите на море.

  От началото на годината досега са проведени две учения от този тип.

  В плана на ученията трaдиционно се включват учения по съвместно тактическо маневриране, епизод по приемане и предаване на товари на ход между кораб и хеликоптер, които се ръководят основно от участващите български кораби, както и учения по обмен на данни за осветяване на надводната и подводната обстановка.

  1 коментар

  1. опетков

   Да няма нещо грешка с името? Т. Рузвелт е името на един от самолетоносачите на САЩ. И на снимката е той.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg