• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Създадоха кризисен щаб за учебните заведения във Варна заради COVID-19
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Добре е да има координация между всички институции, за да е ясно как се действа при случай на заразен учител или ученик, поясни областният управител Стоян Пасев

  Създаден е кризисен щаб специално за учебните заведения във Варна и региона за координация между училищата, РЗИ, общината и областната администрация. Това съобщи Стоян Пасев-областен управител на Варненска област. Поводът са появилите се  случаи на заразени с коронавирус двама ученици и един учител на територията на учебни заведения в морската столица. По думите на Пасев ще бъде изготвен единен алгоритъм за действие за всички училища, информира Радио Варна.

  “Добре е да има координация между всички институции. С настъпването на сезона на другите заболявания, ще става още по тежко, затова трябва да има ясна процедура, по която се разпускат ученици за обучение онлайн и се поставят под домашна карантина”, отбеляза областният управител на варненска област.

  “Трябва да има спуснати до всеки един директор разпоредби, а не да се вземат решения самосиндикално. Има открити имейли, има стационарни телефони и служители отделени от РЗИ, които да отговарят, за да може да се вземат адектавни решения”, подчерта Пасев.

  Той поясни, че решението училище “Васил Левски” да бъде затворено днес за дезинфекция е взето лично от директорката. Припомняме, че преподавател от училището бе диагностициран с COVID-19. В НУ “Васил Левски” дистанционно се учи само днес, а от сряда присъствените занятия се възстановяват, карантинирани ще са само децата, на които учителката е преподавала, допълни Пасев.

  Двамата ученици, заразени с коронавирус са брат и сестра, които учат в IV ЕГ и ОУ “Ангел Кънчев”. Те са се инфектирали с COVID-19 от своя баща.

  В училища от Варненска област, извън рамките на Варна, не са установени случаи на коронавирус, каза още областният управител.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg