• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  СЗО: Светът да се готви за нови вируси, предавани от животните на човека
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Причината е все по-ускоряващата се индустриализация и намаляването на естествения хабитат на животните за сметка на хората, поясни ръководителят на световната организация Тедрос Аданом Гебрейесус

  От Световната здравна организация съобщиха неприятни новини, докато светът продължава да се бори срещу пандемията от новия коронавирус.

  Ръководителят на световната организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди в свое изявление, че светът трябва да се готви за нови вируси, които отново ще бъдат предадени чрез животните на човека поради все по-ускоряващата се индустриализация и намаляването на естествения хабитат на животните за сметка на хората, информира novini.bg.

  “Знаем със сигурност, че в бъдещето ще се появят нови вируси и болести. Но също така имаме нужните инструменти, за да им се противопоставим. Разбира се, друг начин да се противопоставим на тези нови глобални заплахи е и чрез единение и общо сътрудничество”, заяви Гебрейесус на пресконференция.

  Сегашната пандемия ни показа, че няма никаква разлика между богатите и бедни държави, тъй като всички здравни системи по света рухнаха под една или друга форма, посочи още той.

  Ръководителят на СЗО призова всички държави по света да работят заедно и да инвестират в здравеопазването си, за да може следващата пандемия да бъде овладяна далеч по-бързо и ефективно.

  В заключение Гебрейесус поиска от всички страни да предприемат необходимите мерки, за да гарантират сигурността и здравето на медицинските си работници.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg