• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Над 60 събития в кампанията на Министерството на младежта #BeActive
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Целта е да бъде подпомогнато личностното развитие на младите хора и да бъдат задоволени спортните им потребности, чрез изграждането на чувство за отборен дух, толерантност и солидарност

  За шеста поредна година Министерството на младежта и спорта е организатор на Европейската седмица на спорта #BeActive за България. През 2020 г. мотото на кампанията е „Бъди активен всеки ден, всеки навсякъде спортува!“.

  В следващите дни над шестдесет събития ще се проведат в София и други градове в страната.

  Целта е да бъде подпомогнато личностното развитие на младите хора и да бъдат задоволени спортните им потребности, чрез изграждането на чувство за отборен дух, толерантност и солидарност.

  “Радостен съм, че много ученици са заявили желанието си да посетят спортния панаир #BeActiveFair, който ще се проведе на 24 и 25 септември между 10,00 и 19,00 часа в „Асикс Арена“. В него ще се включат представители на над 30 вида спорт – федерации и спортни клубове, които ще представят дейността си с информационни щандове и демонстрации. Входът за събитието е свободен за всички. Благодаря на федерациите, спортните клубове и институциите, които ще вземат участие в него, защото по този начин се дава уникална възможност децата да се докоснат до магията на спорта и да изберат най-подходящия за тях, написа в профила си в социалните мрежи министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

  “Посланици на Европейската седмица на спорта и тази година са успели български спортисти и талантливи млади състезатели. Това са грациите от националния ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, както и индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, състезателките по борба Тайбе Юсеин и Миглена Селишка, боксьорите Радослав Панталеев и Станимира Петрова, шампионката от Европейските игри в Минск по олимпийско карате Ивет Горанова, джудистът Ивайло Иванов и паралимпиецът Денислав Коджабашев. Благодаря им, че приеха присърце своята роля в инициативата”, отбелязва Кралев.

  На територията на Европа в рамките на следващите дни ще бъдат проведени над 130 000 събития, в които ще се включат над 55 милиона участници.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg