• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ателиета по репортажен комикс стартират в Детски и средношколски комплекс на РБ „Пенчо Славейков“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Инициативата е за деца от 7 до 14 години, участието е безплатно

  Ателиета по репортажен комикс за деца ще се провеждат от септември 2020 до юни 2021 г. в Детски и средношколски комплекс на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна. Инициативата в рамките на учредения тази година Клуб на комикса е насочена към деца на възраст от 7 до 14 години. Участието е безплатно, с предварително записване и формиране на група до
  максимум 10 души. Ателиетата ще се провеждат всеки последен вторник на месеца от 17,00 ч. при спазване на всички санитарни изисквания, както и дистанционно.

  Инициативата с образователен и творчески характер има за цел да запознае децата с основните характеристики на комикса и по-конкретно с репортажния (документален) комикс, широко застъпен в творчеството и за деца и юноши, и за възрастни, както и като образователен метод в страни с богати традиции в областта на комикс културата, като Франция, Белгия, Италия, САЩ. По време на заниманията децата ще бъдат запознати с различни автори на комикси и произведения, ще научат какво е репортаж и как се прави анкета и ще създават свои кратки комикси, по тяхно желание и на други езици.

  Водещ на заниманията е Елена Владова. Децата ще се срещнат и със Славена Симеонова, която ще представи работата си като комикс художник.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg