• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Удължават договора на Социалната чайна за ползване на сградата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ще отдават под наем новия спортен комплекс на ул. „Студентска“

  На днешното заседание на Постоянната комисия по “Собственост и стопанство” към Варненския общински съвет бяха избрани и застрахователи на имуществото на УСХ, Обреди и ДКС. Членовете на комисията дадоха своето съгласие и за предоставяне безвъзмездно за управление на имот на ОДГ №24 „Иглика“, както и на имот за управление на Висшия съдебен съвет. Безвъзмездно право на ползване на имот ще има и НЧ „Димо Цанков 1927“

  Предложение на Социалната чайна във Варна за включване на менторска програма в социалната програма на Общината, също бе част от дневния ред на комисията. Тя даде своето положително становище за удължаване на срока на договора за ползване на сграда, находяща се на ул. „Преслав“ №53. Програмата, предложена от Фондация „Социалната чайна“, има за цел подкрепа на младежи, израснали в социални институции, лишени от родителски права, живели в бедност или жертва на трафик на хора. Програмата включва професионалното обучение и предложения за платена заетост, както и помощ за придобиване на допълнителни знания и умения, които да им дадат възможност да бъдат независими и да водят пълноценен начин на живот.

  Новоизграденият спортен комплекс на ул. „Студентска“ да бъде включен в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти на Община Варна, това одобриха още съветниците от ПК „Собственост и стопанство“. С това ще се даде възможност да се проведе публичен конкурс за отдаване под наем на спортния обект. Условията към кандидатите са да развиват дейност в подкрепа на спорта, да организират и участват в спортни мероприятия, да са стопанисвали спортни обекти и преди. В тръжните условия изрично се казва, че не могат да се събират такси за игрището за волейбол, баскетбол, детския кът и площадка, както и фитнесите на открито и пешеходните зони. За любителите на непрофесионалният футбол от 8 до 18 ч., от понеделник до петък, игрището ще се използва безплатно. С отдаването под наем Община-Варна запазва правото си да използва комплекса при провеждане на спортни мероприятия.

  Приетите решения ще бъдат окончателно гласувани на заседание на Общинския съвет.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg