• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Отпускат 10 млн. лв. за погасяване на задълженията на “Градски транспорт”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Поради противоепидемиологични мерки потреблението на услугата обществен превоз е спаднало драстично

  Две предложения за финансово подпомагане на „Градски транспорт“ ЕАД разгледа комисията по финанси към Общински съвет-Варна. Едното от тях предвижда актуализиране на икономическа рамка към договора за обществен транспорт, която ще даде възможност за дофинансиране на търговското дружество. В предложението е посочена стойност на километър пробег в размер на 0,64 лв., която е двойно по-голяма спрямо приетата, в началото на година – близо 0,35 лв.

  Съветниците разгледаха и предложението за отпускане на целеви банков кредит в размер на 10 млн. лв. за погасяване на паричните задължения на превозвача. Към дата 16.09.2020г. паричните му задължения за гориво са в размер 3 878 645 лв., а към НАП – 5 657 786 лв. „За да преодолеем негативните последици от Covid-19 търсим варианти за набавяне на необходимите на „Градски транспорт” ЕАД парични средства.“, се казва в предложението.

  В резултат на въведените противоепидемиологични мерки потреблението на услугата обществен превоз е спаднало драстично, което води до понижаване и на приходите на дружеството. Банковия кредит ще бъде договорен за период от 60 месеца.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg