• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  С три бутикови концерта фестивалът КАМЕРАЛИЯ започва от Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  КАМЕРАЛИЯ, един оригинално замислен музикален фестивал тази година, втора поредна в историята му, ще започне от Варна. В Концертното студио на Радио Варна са предвидени три изяви за меломаните. Те ще могат да се насладят на изключителни концерти, представящи оригинална палитра от стилове и нова концепция за камерната музика. Тя се базира на представянето на музиканти от различни държави, събрани от една обща страст – съвместното правене и изживяване на музиката, в нейните различни жанрове.

   Концертите са на 1, 7 и 28 октомври 2020 г., от 19:00 ч..

  Първият концерт край морето – “Любовта на поета”, е песенен. На рояла ще бъде маестро Людмил Ангелов заедно с тенора Бюлент Бездюз от Турция.

  В програмата са включени творби от Роберт Шуман (1810-1856) – Цикъл от 16 песни, Оп. 48, Dichterliebe / Любовта на поета по поеми от Хайнрих Хайне; популярната турска песен Nazende sevgilim. Концертът се осъществява със съдействието на Посолството наРепублика Турция в България.

  Втората фестивална вечер във Варна ще бъде концерт на Румен Цветков, виола и Людмил Ангелов, пиано, а програмата е озаглавена “Руска есен”. Посветена е на руската музика. Дуото се изявява с голям успех в цяла Европа и издаде наскоро своя първи албум.

  На третия концерт от фестивала КАМЕРАЛИЯ, публиката ще има възможност да се наслади на оригинална камерна формация от глас и маримба – сопраното Ина Кънчева и перкусионистката Василена Серафимова. Те са подготвили и ще представят премиерно своя музикален проект “СамоДиви”, с музика от различни стилове и епохи.

  Програма на КАМЕРАЛИЯ 2020 – ВАРНА

  1 октомври, 19:00 ч : – концерт на Бюлент Бездюз, тенор (Турция) и Людмил Ангелов,

  пиано. В програмата: Dichterliebe от Р. Шуман.

  Място:Концертно студио на Радио Варна.

  7 октомври, 19:00 ч. : “Руска есен” – камерен концерт на Румен Цветков, виола и

  Людмил Ангелов, пиано. В програмата: М. Глинка, С. Прокофиев, А. Глазунов, М.

  Балакирев, П. Чайковски.

  Място:Концертно студио на Радио Варна.

  28 октомври, 19:00 ч. : “СамоДиви” – камерен концерт на Ина Кънчева, сопран и

  Василена Серафимова, маримба. В програмата: Й. С. Бах-Ш. Гуно, Дж. Росини, М.

  Равел, Г. Златев-Черкин, П. Хаджиев, Кр. Кюркчийски

  Място:Концертно студио на Радио Варна.

  Фестивалът през тази година ще се проведе под знака на мерките за сигурност и ще се съобрази с моментната епидемиологичната ситуация на КОВИД-19 в България.

  Пълната програма на фестивала може да видите на страницата на Камералия.

  Повече за организаторите: Фестивалът се организира от фондация “Пиано Екстраваганца”. Наред с подготвянето на фестивалната програма, една от важните цели на фондацията е и възстановяване на световното музикално наследство, посредством събиране на редки музикални партитури и тяхното изпълнение фестивала “Пиано Екстраваганца”. Освен артистичен директор на фестивала Камералия, маестро Людмил Ангелов е негов основател и куратор на съдържанието.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg