• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Иван Портних бе избран в Регионалния съвет за развитие на общините в Североизточния район
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  При невъзможност за участие титулярите ще бъдат представлявани от легитимно избрани заместници, за Варна това е председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов

  Кметът на Варна Иван Портних бе избран за представител в бъдещия Регионален съвет за развитие на общините в Североизточния район за планиране. Това стана на заседание, провело се днес в курортния комплекс „Албена“, съобщиха от Националното сдружение на общините в Република България. От Варненска област влизат още четирима представители кметовете на Девня – Свилен Шитов, на Ветрино – Георги Димитров, на Вълчи дол Георги Тронков и на Долни чифлик Красимира Атанасова.

  При невъзможност за участие в работата на РСР, титулярите ще бъдат представлявани от легитимно избрани заместници, които също бяха избрани с явно гласуване. От Варненска област това са председателят на Общинския съвет на Варна Тодор Балабанов, кметът на Дългопол Георги Георгиев, кметът на Провадия Жоро Илчев, Данаил Йорданов – кмет на община Суворово и Пеню Ненов – кмет на община Бяла.

  Регионалните заседания се организират във всеки от районите за планиране от Националното сдружение на общините в Република България, съгласно разпоредбите на Закона за регионално развитие и Правилника за приложението му. Кметове и председатели на общински съвети от общините в четирите области на СЦРР – Варна, Шумен, Търговище и Добрич избраха своите 11 представители в РСР и техните легитимни заместници.

  РСР ще имат ключова роля в цялостния процес на планиране, управление, координация и изпълнение на регионалния план за развитие, както и в процесите, свързани с изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg