• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  В понеделник откриват ремонтираната Търговска гимназия във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Общата стойност на строително-ремонтните дейности възлиза на 1 174 527 лв.

  В понеделник от 9 часа ще бъде официално открита ремонтираната сграда на търговската гимназия „Г. С. Раковски“ във Варна. Главната цел на рехабилитацията е създаване на условия за модерни образователни услуги чрез цялостно обновяване на образователната инфраструктура на гимназията. Сградата на учебния корпус  е част от групов паметник на културата с местно значение.

  Рехабилитацията включва изпълнение на мерки за енергийна ефективност; основен ремонт на покривите; цялостен ремонт на вътрешните инсталации – отоплителна, електроинсталация и ВиК; цялостен вътрешен ремонт на сградите на учебен корпус и физкултурен салон; ремонт на спортна площадка; преместване на съществуващи външни тоалетни – изграждане на нови санитарни помещения в учебния корпус; фасадна реставрация и реставрация на дворна чешма.

  С изпълнението на договора са създадени условия за достъп на хора с увреждания като на 1-вия етаж е адаптиран санитарен възел и е осигурен достъп до първо ниво на сградата на учебния корпус.

  Общата стойност на строително-ремонтните дейности възлиза на 1 174 527 лв., от които 1 127 160 лв. са европейско финансиране, а останалите средства в размер на 74 367 лв. са собствено финансиране на Министерството на образованието и науката.

  Община Варна финансира ремонт и обновяване на останалите извън проекта части от дворното пространство на обща стойност 127 375 лв. за да се постигне надграждане на проектните дейности и цялостния облик и модернизацията на образователната институция.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg