• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Многоезиков маратон във Варна в Европейския ден на езиците
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Събитието ще започне в 16:00ч. на сцена „Раковина“ в Морската градина

  С Многоезиков маратон по четене ще бъде отбелязан тази година във Варна Европейският ден на езиците – 26 септември.  Събитието се организира от Франкофонски център Варна в партньорство с Община Варна. В него ще се включат представители на различни училища в морския град.

  Началото на Многоезиковия маратон по четене ще бъде дадено точно в 16 часа, на сцена „Раковина“ в Морската градина.

  Основните цели на Европейския ден на езиците са да осведоми обществеността за важността от изучаването на чужди езици и да разнообрази обхвата на изучаваните езици, за да повиши нивото на многоезичност и междукултурно разбирателство; популяризира богатото езиково и културно разнообразие в Европа; насърчи изучаването на чужди езици във всяка възраст, не само в училищата, но и извън тях.

  Според проучване на Европейския съюз „Европейците и техните езици“ 56% от гражданите на ЕС говорят език, различен от техния майчин, но 44% признават, че не знаят друг език освен своя роден. Въпреки това, 28% имат познания по два чужди езика. Сред гражданите на ЕС, 38% посочват, че владеят английски език, следвани от 14%, които владеят френски или немски, 7% руски, 5% испански и 3% италиански език.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg