• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  610 млн. ваксини срещу COVID-19 ще произведе Китай до края на годината
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  11 китайски ваксини са влезли в клинични изпитвания

  Китайската програма за разработване на ваксини за COVID-19 е на “водеща позиция” и Пекин е на път да произведе над 600 милиона дози до края на годината, съобщиха официални представители, цитирани от БГНЕС.

  Китай действа усилено по отношение на развитието на своята ваксина срещу коронавируса, тъй като учените по целия свят се надпреварват да спрат смъртоносния вирус, който причини глобален хаос и уби почти милион души.

  Здравните служители казаха на репортери на пресконференция в петък, че Китай очаква да произведе 610 милиона дози ваксини до края на тази година, като годишният производствен капацитет ще достигне поне един милиард дози през следващата година.

  Понастоящем 11 китайски ваксини са влезли в клинични изпитвания, като 4 от изпитваните са във Фаза 3. Те “напредват безпроблемно”. Понастоящем китайската работа за изследване и разработка на ваксини за COVID-19 като цяло е на водеща позиция”, каза У Юанбин от Министерството на науката и технологиите.

  Стотици хиляди работници в пристанищата, болниците и други райони с висок риск вече са получили експериментална ваксина от юли, съобщиха служители, твърдейки, че програмата е получила подкрепата и на Световната здравна организация.

  „Безопасността на ваксината за спешна употреба е напълно удостоверена, но нейната ефикасност не е напълно удостоверена. Досега не е имало една сериозна нежелана реакция от всички участници в програмата за спешна ваксинация“, каза служител в Националната здравна комисия.

  Китайският президент Си Цзинпин по-рано заяви, че китайските ваксини ще бъдат превърнати в “глобално обществено благо”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg