• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Британски художник се бори за „Гинес” за най-голяма картина върху платно в света
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Pyong Sumaria/CNN

  Целта му е да събере 30 милиона долара за здравни и образователни инициативи за деца в най-бедните райони

  Британският художник Саша Джафри има за цел да постави рекорд на „Гинес” за най-голяма картина върху платно в света и да събере 30 милиона долара за здравни и образователни инициативи за деца в най-бедните райони на света, предава БТА.

  Гигантското платно се намира на пода на балната зала в луксозен хотел в Дубай. Картината върху малко под 2 000 квадратни метра е почти завършена, съобщи АФП.

  Гигантската картина „Пътешествие на хуманността” на 44-годишния художник ще се продаде на търг през февруари догодина, разделена на 60 отделни части.

  „Те ще притежават част от най-голямата картина, създавана някога, но по-важното е, че ще притежават част от историята”, казва творецът.

  В продължение на седем месеца той работи по 18-20 часа в денонощие върху произведението, за което е използвал над пет хиляди литра боя и около хиляда четки.

  „Беше дълго пътешествие. Картината пресъздава душата на Земята, природата, човечността, любовта и грижата на майката, защитата и напътствията на бащата, докато водят децата през живота и ги карат да се чувстват сигурни, обичани и смели, за да им поникнат криле, да осъществяват мечтите си”, добавя още художникът.

  Деца от 140 страни предоставят онлайн рисунките си, за да бъдат включени в творбата на Джафри с нейните „осем портала”. Част от творенията показват преживяванията на децата по време на пандемията.

  В последния ден от представянето на гигантското платно в хотела в Дубай, деца пяха, изпълняваха акробатични фигури и танцуваха под звуците на “Imagine” на Джон Ленън.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg