• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Писател скочи на протестърите: Борисов ли е мутра, дето ви прати самолети да ви върнат в България!?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка Фейсбук

  Протестиращите не държат ключа за решаване на политическата криза – те държат жълти павета и разбиват врати, категоричен беше Христо Стоянов

  Процесите в обществото и протестите през очите на интелектуалците – това коментираха писателите Христо Стоянов и Калин Терзийски в студиото на съботното издание на “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

  Протестиращите не държат ключа за решаване на политическата криза – те държат жълти павета и разбиват врати. Това е разликата между протестиращите и тези, които стоят зад тези врати. Ключът се държи единствено от Конституцията и законите в тази страна, беше категоричен писателят Христо Стоянов.

  „Никой няма интерес от предсрочни избори. Ахмед Доган също, той дърпа конците на ДПС“, разкри още той. „София се променя страшно много. Ако има дупчица по улицата, аз бих казал, че то човек и нова жена да си вземе и тя ще има недъзи“, пошегува се писателят.

  „Не разбирам защо се протестира при тази хубава София – не може да се разбиват жълтите павета, които са културна ценност. Не може да се хвърля и храна. Уважението към хляба е ценност. Някой да замеря с храна сгради – та това е труда към хората от село. И те искат да управляват? Хвърлящите нямат и най-малко уважение към хората“, заяви още Стоянов.

  „Протестиращите казват „мутри вън“, но не ги посочват. Мутри ли и са прокурорите, които работят денонощно. Възмутен съм. Ами Борисов, който изпращаше много пъти самолети за българи в чужбина, дори и на ръба на закона“, каза писателят.

  „Страшно е, че няма кой да управлява тълпата“, допълни той.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg