• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Европейският музикален фестивал – Варна 2020 с есенно издание
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  image description

  17-то издание на Европейския музикален фестивал Варна тази година ще се проведе в компресиран вид през октомври, заради промените, настъпили с извънредното положение около COVID-19. В есенната програма има два концерта. Испанската фламенко звезда Давид Перес идва със спектакъла Puntal на 11 октомври, а Живко Петров трио JP3 представя новия си албум Change the Way на 18 октомври.

  „Ще поднесем на меломаните едно кратко издание на фестивала, който в първоначалния му разкош беше отложен само десетина дни преди първия концерт – споделя директорът на Европейския музикален фестивал – Варна, Мария Кондова. – Щастливи сме, че и тази година, въпреки необичайната обстановка, отново ще успеем да бъдем с нашата публика. Голяма част от традиционните фестивали и събития във Варна имат шанса да се проведат въпреки COVID-19 кризата. Това стана възможно благодарение на обединените усилия и традиционно доброто партньорство между варненските културни оператори и Община Варна с нейния Фонд Култура. Тежките месеци на изолация показаха на всички нас колко важна е връзката между артисти и публика и колко трудно е да се случва изкуство без обмена на енергии между тях. Нищо не може да замени живото общуване между творец и публика, което е онази сила, без която магията не е възможна.“

  Първият концерт ще бъде на един от знаковите танцьори и хореографи на съвременното фламенко – Давид Перес, който ще танцува във Варна спектакъла на чувствата „Пунтал“ на 11 октомври 2020 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

  Давид Перес ще донесе и във Варна духа на фламенкото, който шества с неговите горещи изпълнения из Европа, Азия, Близкия Изток и Япония. Артистът съчетава многобройните си турнета в чужбина с преподавателска дейност в академията на Мануел Бетансос.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg