• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  АРБС взе участие в Европейска седмица на спорта
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Европейската седмица на спорта #BeActive се проведе за шеста поредна година, като между 23 и 30 септември 2020 всички жители и гости на София имаха възможността да станат част от най-големия спортен празник в Европа. Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия, която се провежда през септември в цяла Европа от 2015 г. насам. Чрез седмицата, която се провежда под формата на кампания за повишаване на осмедомеността, се популяризират многобройните ползи от спортуването и физическата активност, като в нея могат да участват всички, независимо от възраст, произход и физическо състояние.

  Асоциация за развитие на българския спорт се включи активно в кампанията с информационни щандове по време на #BeActive Спортен панаир в зала “Асикс Арена” на 24ти и 25ти септември и в #BeActive Спортно селище и #BeActveNight в парка пред НДК на 26ти септември. По време на участието бяха представени част от текущите инициативи на АРБС.

  Множество доброволци на организацията се включиха в събитието, по време на което беше представена и книжката „Дишам свободно“, издадена съвместно от Асоциация на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ /АББА/ и Асоциация за развитие на българския спорт /АРБС/. Национален координатор на Европейска седмица на спорта за България е Министерство на младежта и спорта.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg