• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Харизанов: Нивото на ГЕРБ е несъпоставимо с това на „републиканците“ на Цветанов
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „Дали има ГЕРБ без Борисов, със сигурност ще има ГЕРБ без Борисов някой ден, когато Борисов престане да се занимава с политика и нивото със сигурност няма да е сравнимо с това, което имаме като републиканци (бел.ред. партия на Цветан Цветанов – “Републиканци за България”), въпреки че няма база за сравнение между нивото в ГЕРБ и в Републиканците.“ Това заяви пред БНР анализаторът Георги Харизанов.

  „Има ли ГЕРБ без Борисов е въпрос, който следващите години няма да намери отговор, защото това, което премиерът даде като заявка, е че няма да е министър-председател и ще се занимава с партията, той и до ден днешен се занимава с партията и няма промяна в това отношение“, каза той.

  Харизанов коментира и протестите. „Това че Борисов не желае да се конфронтира с протестиращите , е ясно на всички, това, че ако излезе да говори с тях, ще има конфронтация на всяка цена – също е ясно на всички, в крайна сметка пълно право е на министър-председателя и на неговия екип е да избират форма на публичност, която да не води до пряка конфронтация с някаква група граждани“, смята анализаторът.

  „Решенията на министър-председателя са в голяма степен политически, така е по-целия свят. А патентът да се обикаля между хората, със сигурност не е на Борисов. В това няма нищо нередно, да обикаля, да е между хората, да взема решения в ход“, допълни той.

  Харизанов коментира и поведението на президента Румен Радев. „ Радев за износ е много хубав, но този, който тук си ползваме, очевидно ще продължи докрай линията на тотална конфронтация, а по мое мнение все още може да се долови от отделни реплики на министър-председателя, че той живее с идеята, че може да има диалог, може да има форма на сътрудничество“, каза Харизанов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg