• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Адв. Станислав Станев до Манфред Вебер и Доналд Туск: Радан Кънев ви заблуждава!
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  В България няма “всенародни протести”, предупреждава юристът

  Адвокат Станислав Станев е изпратил писмо до доскорошния председател на Европейския съвет Доналд Туск и до председателя на ЕНП Манфред Вебер, с което предупреждава, че българският евродепутат Радан Кънев представя в Брюксел дълбоко политизираната си позиция и ги заблуждава за целите и мащабите на протестите срещу правителството у нас, съобщи Агенция Пик.

  „Протестът е крайноляв, проруски, започна след арест на президентски съветници за шпионаж“, посочва в писмото си юристът. По думите му в България няма “всенародни протести”.

  „Много от протестиращите не живеят в столицата, а са дошли от други места. През повечето от останалите дни протестите не могат да натрупат дори 1000 души“, уточнява адв. Станев.

  Той е категоричен, че малкият брой протестиращи брутално нарушават закона, като блокират най-натоварените пътища в София без никакво разрешение.

  Юристът отхвърля твърдението на евродепутатът Радан Кънев, че протестите у нас се различават от крайно левите, проруските и радикалните кръгове.

  „Напротив – тези хора всъщност са в основата на протеста – те са най-нетърпеливи за свалянето на правителството и оставката на главния прокурор. Не знам дали Радан Кънев си е направил труда да провери дискусиите в проруските групи в социалните мрежи. Въпреки че описва себе си като проевропеец, факт е, че неговата и на неговите симпатизанти философия и послания се срещат с разбиране и подкрепа сред най-яростните поддръжници на руската политика и най-ентусиазираните почитатели на комунизма“, посочва адв. Станев. Той упреква организацията “Репортери без граници” за поставянето ни на 111 място в класацията за свобода на медиите.

  „Отвратително сексуално престъпление е използвано по най-ужасен начин за политически цели, като по този начин помрачава паметта на жертвата и се подиграва със семейството й“, настоява юристът. Той изразява съмнение, че Радан Кънев е искрен относно как „човек, избягал от правосъдието“ /бизнесменът Васил Божков/ е получил гласност в най-популярните медии у нас и „режисира“ протестите.

  „Не е вярно, че върховенството на закона в България е нарушено заради избора на Иван Гешев за главен прокурор. Като завършил право, Радан Кънев много добре знае, че в България присъди не се издават от главния прокурор, а от съда. И именно дадените от него примери перфектно показват, че съдебната система в България функционира правилно“, изтъква в писмото си адвокат Станев. Той подчертава, че протестите в България са започнали, когато хора от президентската администрация са арестувани за шпионаж в полза на чужда държава. Юристът разкрива и обстоятелството, че политикът Христо Иванов от политическата коалиция, издигнала Радан Кънев за евродепутат, е провел скандална комуникация на живо в социалната мрежа, в която е станало ясно, че има контакт с видна фигура в българския ъндърграунд.

  „Уважаеми г-н Туск, уважаеми г-н Вебер, уважаеми членове на ЕНП, въпросите, които Радан Кънев повдига с манипулативното си писмо, са страшно много. Толкова многопластова пропаганда има в България, че не може да се опровергае с една буква.

  Все пак разчитам, че по време на дискусиите ще вземете предвид очевидния интерес на г-н. Кънев, чиято партия е в предизборна ситуация и се опитва да направи политическа реклама на гърба на авторитета на Европейския парламент. И го прави не само чрез ЕНП, на което за мое голямо учудване членува, но и чрез крайнолевите фракции“, завършва писмото си адвокат Станев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg