• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  С над 200 хил. лева изграждат техническа инфраструктура в селищно образувание Добрева чешма
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Общинският съвет дофинансира модернизация на НЧ „Петко Р. Славейков 1928“ в ж.к. „Владислав Варненчик“

  Над 200 хил. лева ще бъдат осигурени от бюджета на община Варна за изграждане на техническа инфраструктура в селищно образувание Добрева чешма. Решението беше взето с пълно единодушие на днешното заседание на местния парламент.

  Броят на живущите на територията на селищното образувание постояно нараства, въпреки слабо изградената техническа инфраструктура – улици, улично осветление, водоснабдяване и канализация. Затова Община Варна предприема действия за изграждане и ремонт на пътната мрежа и подобряване на средата в района.

  145 хил. лева с ДДС са предвидени за изготвяне на инвестиционен проект и на доклад за съответствие за основен ремонт на възловите улици „Орфей“ и „Зевс“. 52 хил. лева ще струва разработването на проекти за изграждане на пътища в селищното образувание.

  С пълно единодушие съветниците гласуваха също Община Варна да осигури средства за модернизация на НЧ „Петко Р. Славейков 1928“ в ж.к. „Владислав Варненчик“. От местната хазна ще бъдат отпуснати до 148 хил. лева за дофинансиране на проекта, който се реализира основно с европейски средства.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg