• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  От днес спортните състезания на закрито ще се провеждат пред публика
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов издаде Заповед, която позволява присъствието на зрители

  От днес, 1 октомври спортните състезания на закрито ще се провеждат пред публика! Новината съобщи в профила си в социалните мрежи министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

  “Седмица, след като проведох среща с представители на шест спортни федерации, на която бяха обсъдени нужните противоепидемични мерки за допускане на публика при провеждане на състезания на закрито, министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов издаде Заповед, която позволява присъствието на зрители”, отбеляза Кралев.

  Позволено е капацитетът на съоръженията да бъде запълнен до 50%, а настаняването ще бъде през седалка и при спазване на дистанция от 1,5 м.

  Указания за прилагане на противоепидемични мерки на спортни обекти и съоръжения, които ще бъдат разпространени до всички спортни федерации в България вече са утвърдени от министърът на младежта и спорта. Клубовете-домакини на надпреварите трябва да осигурят провеждането на задължителен филтър на входа на спортните обекти. В тях няма да бъдат допускани лица с повишена телесна температура и симптоми на настинка. Зрителите трябва да носят защитна маска или друго средство покриващо носа и устата.

  По време на спортните мероприятия не се допуска използването на хореография, както и консумацията на храни и напитки. По възможност в спортните обекти трябва да бъде организирано еднопосочно движение в коридорите и по трибуните.

  Задължително е извършването на дезинфекция на местата за сядане на зрители с дезинфектанти, отговарящи на изискванията на здравните власти.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg