• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Полети от летище Варна до седем града в Германия за зимния сезон
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  България като дестинация на четири сезона бе представена на уебинар, организиран от Германо-Българската индустриално-търговска камара

  Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, д-р Франк Кванте взе участие в онлайн конференция “България – популярни туристически дестинации, без ограничения за пътуване / Есенни промоции и нови дестинации / Туристически оферти през 2021г.” , насочена към насърчаване на туризма в България през есенния сезон.

  Организиран от Германо-Българската индустриално-търговска камара, уебинара се проведе с цел да популяризира широката гама от атрактивни туристически възможности за почивка през есента в България.

  Дестинация България бе представена пред голям кръг от представители на водещи германски медии, които имаха възможността да се запознаят с предимствата на страната, при предстоящ избор на място за почивка.

  Чрез официално обръщение на вицепремиера на България и министър на туризма Марияна Николова, д-р Митко Василев от ГБИТК и представители на установени туроператори в Германия се рекламира пълният потенциал за почивка и отдих в страната, подчертавайки широкия спектър от възможности за спа, уелнес, балнео, културен, събитиен и медицински туризъм.

  Свързаността на летище Варна със седем града в Германия през зимния сезон 2020/2021, който започва в края на м. октомври бе представена от д-р Кванте, който изброи 7-те планирани връзки през есента да включват градовете: Хамбург, Берлин, Дортмунд, Кьолн, Франкфурт-Хан, Нюрнберг и Меминген. Еднопосочни билети за тези дестинации се предлагат достъпни цени от €29, а обявените цени до същите дестинации през 2021г. към момента започват от €15. Заедно с Ръководител Медицинско осигуряване на летищата на Фрапорт Туин Стар, д-р Артюн Мъгърдичян се обсъди темата за високото ниво на мерките за безопасност и превенция на COVID-19, които стриктно се прилагат на летище Варна и на летище Бургас. Коментира се и ситуацията в България, по отношение на безопасност от COVID-19 и ниския процент на разпространение.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg