• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  3 години и 9 месеца затвор за рецидивист, ограбил 3 пенсионерки
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „Чочо яйцето“ е с богато криминално минало

  Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и Стефан Илиев, с което той се признава за виновен, че при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив отнел чужди движими вещи, като употребил за това сила.

  Стефан Илиев известен с прякора „Чочо яйцето“ е с богато криминално минало. Има 16 влезли в сила присъди за кражби, грабежи и измами. Последното му наложено наказание е за грабеж, като е излязъл от затвора на 30.12.2018г.

  47-годишният мъж е роден във Варна с основно образование, неженен, осъждан, не работи.

  На 05.03.2020 г. и на 11.04.2020 г. в гр. Варна, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив отнел плик, съдържащ 100 щатски долара с левова равностойност 174,83 лв. и 100 лв., всичко на стойност 274.83 лв., от владението възрастна жена в района на Кооперативния пазар. По същия начин отнел 65 лв. чанта и стар мобилен апарат „Нокиа”, всичко на стойност 89,05 лв. от 85-годишна пенсионерка, като и при двете престъпления употребил за това сила-издърпване. Сценарият и в двата случая бил един и същ. Заговарял възрастните жени и им обяснявал, че дължи пари на техни близки. След това обяснявал, че има само едри банкноти и в момента, в който пенсионерките тръгвали да проверяват имат ли да му върнат, той издърпвал парите.

  На 16.04.2020 г. на автобусната спирка в района на кметство Приморски във Варна срещнал 80-годишна жена. Стефан Илиев използвал същата версия – искал да върне пари на свой познат, близък на жената. Тъй като пенсионерката не носела пари в себе си му казала да я изчака на спирката, за да се върне вкъщи и да вземе необходимата сума. Тръгнала към дома си, а подсъдимият я последвал. 80-годишна жена влязла в жилището си и се отправила направо към кухнята, където държала плик с 538 лева. Обръщайки да излезе от жилището видяла Стефан, който й предложил да запалят по една свещ за близките си, поставяйки 50ст. на масата. Объркана от случващото се, жената започнала да се оглежда и да търси свещ. През това време Стефан Илиев бръкнал в чекмеджето, в което били парите и избягал.

  Пред съда 47-годишният подсъдим заяви, че е съгласен с условията на споразумението, което е подписал доброволно и се отказва от разглеждане на делото по общия ред. Декларира, че е възстановил отнетите суми.

  Прокуратурата посочи, че Стефан е признал вината си и максимално е улеснил досъдебното производство и поиска от съда на одобри постигнатото споразумение.

  Варненският окръжен съд го одобри, като непротиворечащо на закона и морала.

  За извършеното престъпление, Стефан Илиев прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 година и 9 месеца при първоначален строг режим.

  Одобреното споразумение е в сила веднага и не подлежи на обжалване или протест, съобщават от пресцентъра на Варненския окръжен съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg