• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Историята на “Рапунцел” оживява днес на Лятната сцена на кукления театър
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Нина Локмаджиева

  Утрешният избор за малките ценители е “Под гъбката”, началният час е 11

  Историята на “Рапунцел” ще оживее днес на Лятната сцена на кукления театър. Спектакълът по приказката на Братя Грим ще започне в 11 часа. Постановката на Росица Миновска-Деведжиева е подходяща за деца над 5 години.

  В непристъпна кула без врата, далече от хорските очи, живее дългокосата красавица Рапунцел. Затворена там от магьосницата баба Готел, напълно откъсната от света, девойката копнее да бъде свободна. Неочаквано се появява принц на бял кон. Ще успее ли Рапунцел да се спаси?

  Спектакълът е създаден по едноименната приказка на братя Грим, любима на поколения деца, израснали с нейните послания за правото на свободен избор и силата на любовта!

  В драматизацията са вплетени елементи от оригиналната приказка на Джамбатиста Базиле и варианта на Шарлот-Роз дьо ла Форс – писатели, творили през 17 век.

  Сценография и костюми – Свила Величкова, музика – Пламен Мирчев-Мирона. В ролите са Евгения Василева, Емилия Петкова и Боян Стоянов.

  Снимка:
  Сашо Анастасов

  Неделният избор за малките ценители на кукления театър е спектакълът “Под гъбката”. Представлението отново ще започне точно в 11 часа, на Лятната сцена.

  Слънчева и Дъждовен непрекъснато спорят кой е по-важен – Слънцето или Облачето, за цветята и децата. Дори полянката са разделили на две – слънчева и дъждовна. На полянката на Слънчева е весело, цъфтят цветя, животинките пеят и танцуват, но на полянката на Дъждовен има гъбка , под която подслон от дъжда и приятел могат да намерят – малкото охлювче, пеперудката игрива, вечно подскачащото гардже, страхливото зайче, хитрата лисана, глупавия вълк и голямата мецана.
  А колко животинки могат да се скрият под една гъбка?
  И как се побират?

  Спектакълът на Бианка Бенковска е по приказката на В. Сутеев, сценография – Теменуга Станчева, музикално оформление – Светла Василева. В ролите са Веселина Калчева и Иван Шумаров.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg