• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Отстъпки по морето през октомври
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Капанчета с прясна риба също привличат туристи по родното Черноморие през есента

  В тон с оптимистичната прогноза хотелиерите и ресторантьорите на черноморския бряг се опитват да удължат сезона до самия край на октомври. Какви оферти се предлагат по морето и с какво още може да ни привлече родното Черноморие, разкрива репортаж на Нова телевизия.

  На практика голяма част от хотелите по южното Черноморие вече са затворени. Още от края на септември. Това обаче не означава,че няма предприемчиви хотелиери, които са решили да удължат сезона и да използват хубавото време до край. Хотел на първа линия в Слънчев бряг, който отвори първи през май и ще затвори последен, в края на октомври.

  “Плажът е разкошен,времето е прекрасно,водата е топла,а ние дадохме и добри цени. В онлайн сайтовете сме пуснали вече 25 лева за нощувка, което е изключителна цена”, казва хотелиерът Румен Мончев.

  Хотелът ще работи с намален персонал и няма да предлага възможност за ултра олинклузив изхранване, така, както е било до преди месец, но пък гостите няма да останат разочаровани, уверява собственикът

  В Поморие пък хотелиери обясняват,че са предложили пакетни цени за първите дни на октомври, които включват освен нощувка със закуска и възможност за използване на спа-процедури. В зависимост от продължителността на престоя отстъпките са различни.

  Освен хотелиери, готовност да обслужват туристи имат и малките крайбрежни капанчета в морските градчета. Малко заведение в Поморие се надява на хубаво време, за да работи чак до средата на ноември, така, както станало миналата година. Разчитат и на улова на местните рибари.

  “Единственото нещо, с което ги привличаме е прясната риба, с която се снябдяваме всеки ден,най-вече паламуд, чернокоп и сафрид. Въпреки,че има недостиг, намираме ги и клиентите са доволни. Има клиенти, надяваме се ,че ще има повече слънчеви дни и ще работим до по-късно”, казва Анелия Токалиева, собственик заведение.

  Продавачите на рибните пазари в Бургас са готови също да посрещат клиенти от вътрешността на страната, защото уловът на черноморска риба е в разгара си. Цените са достъпни, най-вече за доказалите се като деликатесни видове риба.

  “В момента на пазара има зарган,скат-перки, паламуд. Евентуално надвечер очакваме улова да излезе, да има чернокоп, барбун, сафрид по малко. В момента започва вече да излиза черноморската риба. Досега се молихме да я има и да изстинат водите и всичко да бъде, както трябва. И тя започва малко по малко да се появява”, споделя Нина.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg