• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  МУ-Варна посрещна първокурсниците от англоезичните програми
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Във Факултета по фармация се състоя официалното откриване на новата академична учебна 2020-2021 година за студентите, които се обучават в англоезичните програми по медицина и дентална медицина в МУ-Варна. Първокурсниците бяха посрещнати при засилени мерки за безопасност.

  Проф. д-р Албена Керековска – Директор на дирекция „Учебна дейност” прочете приветствие от името на ректора на МУ-Варна проф. д-р Валентин Игнатов, в което се обърна към новоприетите студенти с думите: „Един от най-вълнуващите моменти за нас е посрещането на новоприетите студенти, защото знаем и сме сигурни, че носите в сърцата си любовта към най-хуманните професии! От днес навлизате уверено и смело в нов етап от живота си, правите първа стъпка по дългия път на знанието и науката. Уверявам ви, че започвайки своя професионален път от тук, вие вече сте направили сигурна инвестиция за своето бъдеще! Следвайте уверено целите си, бъдете упорити и всеотдайни, за да постигнете добри резултати. Понякога ще усетите трудности, но следвайте амбициите си! Пожелавам Ви тук да срещнете истински приятели, да изживеете най-щастливите си моменти като студенти и да усетите магията на знанието и науката”.

  Тази година новоприетите чуждестранни студенти са над 300 от повече от 15 държави. Най-много са първокурсниците от Германия. След тях са тези от Великобритания и Ирландия. Има студенти от Мексико, Австралия, Гърция, Швейцария и много други страни.

  Вижте видеото тук.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg