• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Израел удължи ограниченията във връзка с COVID-19
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Не се допуска влизане на чужденци в страната

  Въведените ограничителни мерки в Израел във връзка с COVID-19, които влязоха в сила от 14.00 часа на 25.09.2020 г., се удължават до 14.10.2020 г., съобщават от МВнР.Пътуващите български граждани за Израел следва да имат предвид, че поради наложените ограничения, не се допуска влизане в страната от чужденци. Туризъм в Израел към момента няма.

  На летище „Бен Гурион“ се допускат само пристигащи пътници, който имат право да влизат в Израел. Желаещите да напуснат Израел могат да направят това само ако самолетните билети са закупени преди въвеждане на ограничителните мерки на 25.09.2020 г. Изключение се прави само за лицата, които имат разрешено пребиваване /карта за пребиваване и/или виза/, работници, студенти, близки роднини на установени в страната граждани, хуманитарни случаи /нужда от лечение/ и др.

  При всички случаи, при които български гражданин желае да пътува до Израел, следва да се потърси предварителното съдействие на израелското посолство в София. Информация за кого е разрешено да пътува и каква е процедурата за това можете да намерите на следния адрес .

  До 14.10.2020 г. на територията на Израел се прилагат строги ограничителни мерки. Спрени са повечето обществени услуги и държавните организации, наложени са редица ограничения за придвижване и пътуване – до 1000 метра от жилището; частният сектор работи на 50 % от капацитета си, отворени са хранителните магазини и аптеките; общественият транспорт е ограничен. Подробности можете да прочетете на сайта на  Министерството на здравеопазването.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg