• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Проф. д-р Евгени Станимиров: Мъдрост е необходима, за да четем и разбираме историята
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Трябва и кураж, за да участваме в писането на история, защото времето е най-точният съдник

  Тържествено събрание по случай 100-годишнината на Икономически университет – Варна се състоя на 1.10.2020 г. На събитието присъстваха множество официални гости, представители на дипломатически мисии, държавната, областната и общинската администрации, магистрати, ректори на висши училища, патньори и приятели на висшето училище, преподаватели, служители и студенти.

  Ректорът проф. д-р Евгени Станимиров произнесе тържествено слово.Водещ на тържественото събрание беше проф. д-р Надя Костова – зам.-ректор по научноизследователската дейност и развитието на кадри.

  Бяха връчени и академичните награди на Икономически университет – Варна. Проф. д.и.н. Иван Русев получи академичната награда „Проф. Цани Калянджиев“ за високи постижения в науката ’2020 г., а проф. д-р Стефан Вачков – академичната награда „Проф. Станчо Чолаков“ за високи резултати в научната и изследователската дейност в областта на финансовата наука и местното самоуправление’2020 г.

  “Разбираемо е, че в мислите ни неотклонно присъстват думи, заредени с много емоция като: „кауза“, „отговорност“, „благодарност“, „уважение“, „преклонение“.

  Мъдрост е необходима, за да четем и разбираме историята и да се учим от опита на тези преди нас, но кураж трябва, за да участваме в писането на история, защото времето е най-точният съдник!  Ние, като представители на една улегнала 100-годишна институция знаем, че животът възнаграждава щедро само отличните, а пазарът – само безкомпромисните професионалисти. Това сподели в в социалната мрежа Фейсбук ректорът проф.-д-р Евгени Станимиров.

  Но има нещо по-важно от всичко това, допълни той.”Бихме се радвали ако повече от нашите възпитаници имат куража да кажат за себе си, че са успели – преди всичко че са успели да съхранят човешкото в себе си, че са запалили огъня на каузата да увличат след себе си други хора, показвайки им личния си опит и успехи!”

  Проф. Станимиров изрази увереност, че тези дни много хора изпитват гордост за това, че учат, че са учили, че работят или че са партньори и приятели на Икономически университет-Варна.

  Бих искал да се обърна с благодарност към основателите на Висшето търговско училище, към всички преподаватели и служители, които са влагали и продължават да влагат своята енергия, емоции и усилия за развитие на университета, да поздравя нашите студенти и възпитаници за правилния избор да ни се доверят, да пожелая на всички да са здрави, благодарни, целеустремени, амбициозни, уверени и смислено различни, заяви още проф. Станимиров.

  Той благодари и на всички свои колеги и приятели от сродни висши училища, от публичната администрация, партньори от национално представени синдикални организации, бизнес партньори на университета.

  По случай юбилейната годишнина бяха получени десетки поздравителни адреси. Празникът продължи с концерт на тримата тенори „Уникалните гласове“ и струнен квартет „Интро“, и естествено – вкусна юбилейна торта.

  Честит 100-годишен  юбилей  на Икономически университет-Варна!

  Снимки: ИУ-Варна и Varnautre.bg

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg