• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Манфред Вебер: В България демокрацията функционира
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка БГНЕС

  От лятото всяка вечер се протестира, значи няма проблем със свободата на словото, коментира Председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент

  Европейският парламент обсъжда състоянието на правовата държава в България. Председателят на Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер защити българските власти.

  „България е страна, която извървя доста път и ѝ остава още доста да извърви. Младите искат бързо да се случват нещата и това е добре. Какви са фактите за България? Българите трябва да се гордеят с това, което са постигнали. Щом говорим за правовата държава, значи демокрацията функционира. България се управлява от партия от ЕНП. От лятото всяка вечер се протестира, значи няма проблем със свободата на словото. Бойко Борисов приветства протестиращите“, заяви Вебер.

  Правителството и парламентът са избрани от народа, защо трябва да се разпускат, попита германецът.

  „Бойко Борисов е лидер на едно проевропейско правителство. Има много работа, на България е на прав път. Правителства не се сменят с демонстрации, а на честни избори и това ще стане през март“, подчерта той.

  „Комисията е наясно, че в България има протести и внимателно наблюдаваме ситуацията. Подкрепяме мирните протести, това е основно право. Знаем и за заявлението на Борисов за реформа в Конституцията, но все още не можем да се произнесем по тях. Европейската комисия ще продължи да следи динамиката на събитията в България. Важно е да не бъде обърната посоката на напредъка“, заяви заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова по време на дебата за върховенството на закона.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg