• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Асен Агов представя дебютната си книга във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Асен може да разкаже историята на четири Българии – Княжеска България, Царска България, Народната република и Република България – защото принадлежи към едно от семействата с памет, отбелязва проф. Веселин Методиев

  Дебютната книга на българския журналист и общественик Асен Агов „Добър вечер, дами и господа! Бягството на България към свободния свят”, на издателство „Сиела“ ще бъде представена в рамките на международния литературен фестивал „Варна Лит“. Събитието ще се състои на 8 октомври 2020г. (четвъртък), от 18,00 часа в зала Пресцентър на Фестивалния и конгресен център.

  При първата среща на книгата с българския читател проф. Веселин Методиев казва, че „Асен може да разкаже историята на четири Българии – Княжеска България, Царска България, Народната република и Република България – защото принадлежи към едно от семействата с памет“. В този смисъл тази книга е родовата памет на Асен Агов, но и документален роман за живота в България от Съединението до наши дни.
  „Добър вечер, дами и господа!“ е поглед и към историята на съвременното българско общество – от гоненията по време на комунизма, през свалянето на режима, бурните години на Прехода с неговите протести и митинги в търсене на политическа и гражданска свобода, чак до първите две десетилетия на XXI век.

  Срещата във Варна ще е повод за личен разговор с автора Асен Агов, чийто житейски и професионален път на журналист и общественик го мотивира да насърчи всеки от нас да има любопитството и рефлекса да познаваме историята си, да помним уроците, и да прогледнем за пътя, който има да извървим.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg