• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Изложба-живопис “Забравените” откриват в Арт галерия Тереза Зиковска на 13 октомври
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  В творбите си интерпретирам идеята за собственото отстъпление на съвременния човек от традиционните Божествени канони и истини, подменени от измислени правила и норми на нашето съвремие, разкрива авторът Светлозар Недев

  Изложба-живопис на Светлозар Недев, озаглавена “Забравените”, ще бъде открита в Арт галерия Тереза Зиковска на 13 октомври от 18 часа.

  “„Забравените“ е тема на изложбата, с която интерпретирам идеята за собственото отстъпление на съвременния човек от традиционните Божествени канони и истини, подменени от измислени правила и норми на нашето съвремие. „Забравените“ са смело съчетание на човешки фигури и изоставени стари къщи, представени по един авторски и неподправен абстрактен начин. Експонирането на фигури на хора, често агресивни и настъпателни, и на самотни къщи в една експозиция е съвършено съзнателно с надеждата да се инфилтрира в подсъзнанието на зрителя мисълта, че въпреки динамиката на времето, в което живеем, ние не трябва да отстъпваме от Божествените закони, трябва да работим повече върху собственото си самоусъвършенстване и да изпълваме живота си с вътрешно, духовно съдържание. В противен случай ще изпаднем в постоянен конфликт с обкръжаващия ни свят, който ще доведе до нашата собствена изолация и самота. Надявам се всеки зрител да се възприеме като лично съпричастен с изложбата и темата, която представям и разглеждайки картините да се върне към собствените си корени, да се замисли има ли важни неща, събития и хора, които е забравил, и към които може да се върне, за да го заредят с нова живителна енергия”, отбелязва Светлозар Недев.

  Творецът е роден в Стара Загора, магистър по Живопис от Националната художествена академия в гр.София, магистър и бакалавър по Културология от ВСУ “Черноризец Храбър”, гр.Варна. Възпитаник на ССУ ЮлиусФучик”/Национална гимназия по фотография и полиграфия, гр.София

  Автор на повече от 30 самостоятелни изложби и участник в множество общи изложби, живопис и фотография в България и в чужбина. Мои творби са притежание на галерии и частни колекции от България, Русия, Австрия, Швейцария, Хърватска и Дания.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg