• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Карин дом подготвя конкурс за строителство на Център за работа с деца
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Фондация Карин дом, която в продължение на повече от 24 години предоставя услуги за деца със специални нужди и техните семейства, подготвя конкурс за избор на строителна компания за изграждането на своя нов Център за работа с деца. От няколко години Карин дом работи в посока осигуряване на нова сграда, която да развива в по-голям обхват услугите за деца и семейства, както и обучителната дейност на организацията.

  Архитектурният проект беше избран чрез анонимна процедура в международен конкурс сред 174 участници от 48 страни. Архитектите, работещи в Берлин, Биляна Асенова и Саша Чабати спечелиха конкурса с ясна концепция за ефективна и компактна сграда, която запазва в максимална степен естествената среда на терена. Изграждането на новия център във Варна се осъществява по проект на Фондация „Карин дом”, финансиран от Фондации Велукс. Благодарение на Община Варна е осигурен парцелът за строежа, гласуван с пълно мнозинство от Общинския съвет през 2019г.

  В тази връзка Карин дом проучва интереса на потенциалните участници и техния капацитет. Строителството ще бъде възложено с технически и работен проект по всички части, както и авторски надзор от страна на проектантите. Център за работа с деца „Карин дом” ще бъде изграден в гр. Варна, в непосредствена близост до идеалния център на града – между улиците “Дойран” и “Кирил Шиваров” в имот с идентификатор 10135.2556.383 .

  ОБЩИ ТЕХНИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ:
  Площ на УПИ – 2 450 кв.м
  ЗАСТРОЕНА ПЛОЩ: 710,20 кв.м
  Обща РЗП: 2 890,50 кв. М
  Категория на строежа съгл. чл. 137 от ЗУТ – ЧЕТВЪРТА.

  Допълнителна информация във връзка с предстояща процедура за избор на строителна компания можете да видите на  страницата на Карин дом..

  Строителни фирми, които имат интерес към проекта, могат да участват в пазарното проучване на Карин дом като попълнят анкета до 20.10.2020г.  на този адрес.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg