• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Проф. д-р Костадин Ангелов:Не се налага затягане на мерките, нито налагане на нови
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Отпадат PCR- тестовете след изтичане на карантината

  Не се налага затягане на мерките, нито налагане на нови. Единственото, което ще продължим да правим, е контрол за спазване на съществуващите мерки, заяви здравният министър Костадин Ангелов на редовния седмичен брифинг на Националния оперативен щаб.

  Отпада задължителният PCR тест за лицата, които са били под карантина, съобщиха днес на брифинга на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. След изтичането на срока, хората ще могат да се върнат на работа. „Има доказателства, че след 14 ден те не могат да са заразни“, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов.

  Към днешна дата в болници с коронавирусна инфекция са хоспитализирани 1033 души. 53 от тях са в интензивни отделения. Няма увеличаване на хоспитализираните пациенти по лечебни заведения. Наблюдава се увеличаване на медицинския персонал с положителни тестове. От началото на епидемията има 1263 лекари с коронавирус.

  Към момента болните деца и ученици са 101, под карантина са поставени 3268. Общо заболелите учители от детските градини и училища са 133, под карантина са 119.

  Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обясни, че на база на последните 14 дни,България е на 24 място в Европа, на 5-то място на Балканите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg