• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Нови модерни камери ловят нарушителите във Варна и още 4 града
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Модерни нови камери ще следят във Варна, София, Бургас, Русе и Ловеч за закононарушителите по пътищата, съобщават от Пътна полиция. До 16 нарушители едновременно улавят устройствата.

  Новите технически устройства могат да налагат контрол по магистралите, по големите булеварди, както и по Околовръстния път. Те ще следят за наличието на задължителната “Гражданска отговорност”, за превишена скорост, като могат да прихванат до 16 нарушители едновременно. Всеки разпознат регистрационен номер се проверява в гаранционния фонд за наличие на “Гражданска отговорност” и ако такава няма, се издава електронен фиш за налагане на санкция, разясни гл. инсп. Крушарски.

  Той също така обяви и началото на нова акция на Пътната полиция.

  От днес до 15 октомври стартира акция “Скорост”, в която ще бъдат включени и новите технически устройства – шест на брой, които реално от понеделник са в активен режим на работа. Контролът ще бъде насочен както към малките, така и към големите населени места – първокласни, второкласни и третокласни пътища, както и на местата, на които знаем, че се превишават скоростните режими и такива, на които има концентрация на тежки пътно-транспортни инциденти, подчерта главен инспектор Николай Крушарски.

  Дотук благодарение на новите устройства са засечени над 500 нарушители само в София, а в цялата страна – над 1500.

  Накрая гл. инсп. Крушарски още веднъж апелира водачите да карат с повишено внимание и със съобразена скорост, напомняйки, че вече се намираме в есенно-зимния период и пътищата са мокри и влажни.

  “През вчерашния ден са станали над 200 пътни инцидента, при които са загинали петима души, а пострадалите са 37”, посочи той.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg