• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Приказки на Андерсен и Ран Босилек представя Кукленият театър
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Тони Перец

  Съботният спектакъл е “Палечка” а неделният “Лакома мецана”

  Любимата приказка на Андерсен “Палечка” оживява на сцената на Държавен куклен театър – Варна на 10 октомври от 11 часа, благодарение на великолепната игра на актьорите Мария Томова,Евгения Василева, Гергана Господинова, Теодор Христов, Иван Шумаров, Валентин Митев. Историята на малкото момиченце, родено в цвете и неговите приключения в големия свят, привлича вниманието на малки и големи повече от 200 години. На сцената на Кукления театър тази история ще ви завладее с впечатляващата си визия и с прекрасната музика, написана специално за спектакъла от Нелко Коларов. Какво се случва с Палечка и ще съумее ли тя да се справи с Жабока, Бръмбарите и Мишката и да стигне в страната на елфите и цветята, ще разберете в края на приказката. Драматизацията е на Рада Москова, постановка – Бисерка Колевска, сценография и кукли – Свила Величкова.

   

  Снимка:Гаро Кешишян

  В неделния спектакъл на Държавен куклен театър Варна, отново от 11 часа ще се пренесем в света на животните благодарение на невероятния разказвач Ран Босилек и неговата “Лакома мецана”.  Децата ще разберат, че когато човек мисли само за себе си и пренебрегва приятелството, му се случват твърде неприятни неща.

  С много любов, майсторство и талант актьорите от ДКТ – Варна, разказват веселата история чрез музика, смях и настроение. И, разбира се, с чудесните кукли, изработени от майсторите в ателието на Кукления театър.

  Спектакълът е подходящ за деца над 3 години. Драматизация и постановка – Дарин Петков, сценография – арх. Иван Цонев, музикално оформление – Светла Василева, в ролите  – Диана Стайкова, Таня Жекова, Красимир Добрев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg