• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Кралев: Увеличаваме средствата за клубовете, за да им помогнем във времето на пандемия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Там се коват бъдещите шампиони, дейността им е изключително важна за здравето на цялата нация, подчерта министърът на младежта и спорта

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в откриването на боксовия комплекс на Детелин Далаклиев в Плевен. След церемонията той коментира пред журналисти решението спортните клубове в България да получат допълнително финансиране за 2020 г.

  “Ще финансираме с 2 млн. лв. допълнително българските спортни клубове. До момента те получават от ММС около 6,5 млн. лв. Сега ще получат 30% повече, за да ги подпомогнем в тежките времена на пандемията от коронавирус, в които дейността им е ограничена. Знаете, че спортът е един от най-засегнатите сектори и помагаме с каквото можем. Мисля, че тази мярка ще бъде добре дошла за клубовете. За следващата година ще имаме двойно увеличение на бюджета за тях. Това ще се случи благодарение на средствата, които ще постъпват в ММС от Българския спортен тотализатор, който в момента е в прекрасна форма и оборотите му се увеличават с добри темпове. Спортните клубове страдат от хронично недофинансиране. Те получават пари и от Общините, и от държавата, но ние сме решили рязко да се увеличат бюджетите, които се насочват към клубовете, защото там са най-важните места, където се работи с деца, с подрастващи. Там се коват бъдещите шампиони. Дейността им е изключително важна за здравето на цялата нация, така че оттук нататък клубовете ще бъдат във фокуса на дейността на правителството”, заяви министър Кралев.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg