• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Екатерина Захариева: Родните евродепутати, които представят страната ни в черни краски, вредят на българските граждани
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Като че ли доста хора, преди всичко политици и не само в България, се радват когато сами си разваляме репутацията, коментира външният ни министър

  Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева коментира в ефира на Нова телевизия приетата от ЕП резолюция за България, отношенията ни със Северна Македония и критиките на САЩ срещу проектите “Балкански поток” и АЕЦ “Белене”.

  “Тревожи ме не самата резолюция, очевидно е, че част от аргументите на инициаторите са политически. Нали опонентите ни не си представят, че след изборите, които предстоят, западните медии ще започнат да пишат само позитивни коментари за България! Когато български евродепутати инициират подобни дебати и чертаят само черни краски за страната ни, това ще е във вреда на всички български граждани”, подчерта Захариева.

  “Всъщност през 2019 г. Комисията препоръча в доклад премахване на механизма на мониторинг, но, за съжаление, като че ли доста хора, преди всичко политици и не само в България, се радват когато сами си разваляме репутацията.

  Много трудно се изгражда репутация, ще отнеме години да се възстанови”, подчерта вицепремиерът, като призна: “Има, разбира се, какво да свърши България!”

  Според мен последиците ще се усещат години наред, опасява се тя.

  На въпрос дали предстоящите парламентарни избори у нас ще са редовни или извънредни, вицепремиерът бе категоричен: “Редовни избори – според мен ще се случат, те са по-полезни за страната. Не мисля, че някой ще спечели от бързи избори, дори от редовни избори ние (ГЕРБ) губим повече, но това е отговорното отношение”, каза Екатерина Захариева.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg