• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Microsoft ще подкрепи каузата „Варна – Град на Знанието“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Община Варна

  Градът може да стане еталон за образованието в България“, коментира Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България

  Кметът на Варна Иван Портних проведе работна среща с Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България, и част от неговия екип – Ева Попова и Гергана Русева. Повод за срещата бе обсъждане на възможности за сътрудничество между компанията и Община Варна, в подкрепа на каузата „Варна – Град на Знанието“. Тази инициатива на кмета Иван Портних има за цел дългосрочно развитие на морската столица и трансформиране на икономическия профил на града чрез дигитални, иновативни и зелени решения. Каузата обединява усилията на местната власт, бизнеса, образователния и научен сектор за реализиране на пълния потенциал на града, като през месец август Microsoft България бе една от компаниите, които подкрепиха Меморандума за сътрудничество и партньорство за реализиране на „Варна – Град на Знанието“.

  „Приветстваме този тип мислене и сме готови да бъдем партньори, да вървим заедно по този път. Горди сме с това, което видяхме днес във Варна и университетите, което може да стане еталон за образованието в България“, коментира Калин Димчев.

  „Ние вярваме, че във време на предизвикателства, придобиването на нови умения, повишаването на квалификацията и подобряване качеството на работа са още по-важни, затова ще се радваме да реализираме съвместни проекти с Microsoft“, заяви кметът Иван Портних.

  По време на разговорите бяха представени различни възможности и добри практики на компанията, реализирани в много държави по света – приложения за обучения, за развитие на регионални администрации, киберсигурност, градска устойчивост, зелени технологии, туризъм, култура, здравеопазване. Договорено бе експертите от Microsoft България да изпратят конкретни предложения за съвместни проекти с Община Варна, съобщават от общинския пресцентър.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg