• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Кметът Иван Портних връчи наградите на Асоциация „Да съхраним жената“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка:Община Варна

  Кметът на Варна Иван Портних връчи част от наградите на Асоциация „Да съхраним жената“ и на Асоциация „Образование, иновации и развитие“ –  инициатори и домакини на публичното номиниране, класиране и награждаване на достойни хора, с ярък принос за Варна. Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Община Варна.

  „Поздравления за организаторите на събитието и за отличените – за упоритостта и креативността, с които продължават да работят и да се справят с новите предизвикателства, пред които сме изправени всички. Убеден съм, че достойните варненки и успешни мениджъри в нашия град са много повече и всеки един от тях заслужава уважение и подкрепа. Вярвам в тези хора, защото със своята инициативност, амбиция и труд, са част от енергията, която движи Варна напред!“, заяви кметът Иван Портних.

  Тази година призът „Достойна варненка“ бе за д-р инж. Меглена Плугчиева и за проф. д-р Жанета Георгиева. Отличени в конкурса „Жена предприемач и мениджър 2020“ са Вяра Николова, категория „Жена предприемач“ в сферата на частното образование и обучение, собственик и управител на езикова школа „Материка“; Мила Маврова, категория „Жена мениджър“ в сферата на изкуството и културата, управител на фондация „Звезди в изкуството“; Светлана Йосифова – категория „Арт-предприемач“ в творческата работа с деца, управител и собственик на сдружение за творческа дейност и интеграция „Арт-Визия. Награди в конкурса „Млад предприемач и мениджър 2020“ получиха Стилиян Кърджилов, Александър и Катерина Зарчеви и Майя Атанасова.  Връчени бяха и сертификати на младежи и девойки, успешно преминали обучение по проект „Варненска Академия за Младежко Предприемачество“.

   

  Номинациите за наградите се излъчват от обществен съвет, състоящ се от частни фирми, неправителствени организации и физически лица, обясни Йорданка Ненчева, председател на Асоциация „Да съхраним жената“. Тя подчерта, че конкурсите имат за цел да популяризират примера на изявени предприемачи и мениджъри от всички браншове на икономиката, науката, образованието, културата, социалната сфера и спорта през 21 век.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg