• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  10 000 лева глоба за нарушено предписание за карантина
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  22-годишният младеж получи условна присъда от Варненския районен съд

  22-годишен младеж от Варна беше осъден за нарушаване на мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората, съобщават от Варненския районен съд. Деянието е извършено по време на обявено извънредно положение в страната, свързано със смъртни случаи и представлява престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, на подсъдимия бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 10 000 лева.

  В периода от 23 до 30 март тази година, след пристигане с полет до летище Варна от рискова страна, на основание издадено предписание от Регионалната здравна инспекция, подсъдимият бил поставен под задължителна 14-дневна карантина във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19. Той посочил адрес на настаняване в град Варна, където трябвало да пребивава във визирания в предписанието срок, но през посочения период нарушил противоепидемичната мярка и напуснал жилището.

  22-годишният подсъдим признава вината си и е съгласен с параметрите на наложеното със споразумението наказание. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg